Ny prodekan for forskning på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet – Københavns Universitet

Institut for Klinisk Medicin > Nyheder > Nyheder 2018 > Ny prodekan for forskn...

12. januar 2018

Ny prodekan for forskning på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Prodekan for forskning

Den erfarne øjenlæge og -forsker, professor, dr.med. Steffen Heegaard konstitueres fra 1. februar som prodekan for forskning på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Nuværende forskningsprodekan professor Kristian Helin vil fremover igen lede forskningscentret BRIC på fuld tid.

Prodekan for forskning Steffen Heegaard

Steffen Heegaard er professor ved Institut for Klinisk Medicin, overlæge ved Øjenafdelingen og overlæge i øjenpatologi ved Patologisk afdeling på Rigshospitalet-Glostrup, hvor han b.la. forsker i øjencancer og udvikling af bedre lægemidler mod øjenlidelser. Steffen Heegaard har også stor erfaring som underviser.

Derudover varetager Steffen Heegaard flere tillidshverv såsom formand for Dansk Oftalmologisk Selskab og oftalmologisk ekspert i Synoptik-Fondens bestyrelse. Han har en lang publikationsliste på 212 internationale artikler og et stort nationalt og internationalt netværk.

Stillingen som prodekan for forskning er ikke Steffen Heegaards første bekendtskab med ledelse på fakultetet. Han har tidligere været institutleder på daværende Øjenpatologisk Institut fra 2002 til 2006.

Steffen Heegaard ser meget frem til at varetage sin nye stilling:

”Det bliver spændende at kunne være med til at udvikle fremtidens forskningsstrategier på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og bidrage til fakultetets udvikling. Jeg vil sørge for også fremover at have en meget direkte kontakt med forskningsverdenen og til forskellige forskningsmiljøer. Jeg har desuden stort fokus på samarbejde med private virksomheder og samfundets sundhedsaktører. Det vil jeg også gerne styrke yderligere”, siger Steffen Heegaard.

Dekan Ulla Wewer byder Steffen Heegaard velkommen på posten:

”Steffen Heegaard er en stærk profil, som gennem sin karriere som forsker, kliniker og leder har opnået flotte resultater ved bl.a. at arbejde på tværs af de sundhedsvidenskabelige områder. Jeg er meget glad for, at han nu påtager sig rollen som konstitueret prodekan for forskning”, siger dekan Ulla Wewer.

Steffen Heegaards tværfaglige tilgang er bl.a. kommet til udtryk i komparative undersøgelser af menneske- og dyreøjne (fx fra kaskelothvaler, kvæg og slanger) og i behandlingssamarbejder med odontologer ift. slimhinderelaterede lidelser.

Steffen Heegaard bor i Hellerup og har to børn, som begge læser medicin på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Stillingen som prodekan for forskning på fakultetet bliver genopslået snarest.