Ny prodekan for forskning på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet – Københavns Universitet

Institut for Klinisk Medicin > Nyheder > Nyheder 2016 > Ny prodekan for forskn...

06. januar 2017

Ny prodekan for forskning på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Prodekan for forskning

Fra 1. februar 2017 konstitueres professor og direktør for BRIC, Kristian Helin, som prodekan for forskning på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet. Han efterfølger professor Birthe Høgh, der bliver Vice Executive Director for Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research ved fakultetet.

Kristian Helin vil parallelt med sin konstituering som prodekan for forskning forsætte på deltid som leder af det succesrige forskningscenter BRIC. Han er klar til opgaven og ser fordele i at have et ben i begge lejre:

”Jeg ser frem til at tage skridtet videre og udvide mit ansvar til at handle, om hvordan hele fakultetet udvikler sig på forskningsområdet. Mange af de opgaver jeg varetager på BRIC er forskningspolitiske, så mine nye opgaver ligger fint i tråd med det. Faktisk kan jeg se en fordel i stadig at være aktiv forsker, så jeg ved, hvad der rører sig”, siger Kristian Helin.

Dekan Ulla Wewer byder Kristian Helin velkommen på posten: ”Det er meget agtværdigt, at en aktiv topforsker som Kristian Helin tager en ledelsesopgave på sig. På Københavns Universitet har vi tradition for at lægge stor vægt på akademiske ledelse og derfor er det rigtig glædeligt, når store faglige kapaciteter som Kristian Helin vil påtage sig at være prodekan for forskning på fakultetet”, siger Ulla Wewer.