Ann Tabor

Ann Tabor

Professor Emerita

Medlem af:

  • Gynækologi og obstetrik

Primære forskningsområder

  • Screening og diagnostik af kromosomanomaler og misdannelser, samt screening for alvorlige graviditetskomplikationer som prætem fødsel og præeklampsi.
  • Prænatal diagnostik af kromosomanomalier, ved invasive undersøgelser samt undersøgelse af føtalt DNA i maternelt blod.
  • Føtal vækst i graviditeten.
  • FØTO databasen, en national kvalitetsdatabase med oplysninger om alle nakkefoldskanninger og misdannelsesskanninger i Danmark.
  • Uddannelse indenfor gynækologisk-obstetrisk ultralydskanning.

Aktuel forskning

Den aktuelle forskning fokuserer på en optimering af den prænatale screening for alvorlige kromosomanomalier ved biokemiske og ultrasoniske markører i 1. trimester, samt udvikling af metoder til at foretage kromosomundersøgelse ud fra frit føtalt DNA i maternelt blod.
Inden for frit føtalt DNA forskes der desuden i kvantitering af mængden af frit føtalt DNA i den gravides blod og risiko for udvikling af svangerskabsforgiftning og præterm fødsel.
Vi undersøger sammenhængen mellem risikofaktorer i tidlig graviditet og præterm fødsel, herunder specielt sammenhængen mellem livmoderhalsens længde og risikoen for præterm fødsel.
Inden for området, uddannelse i gynækologisk-obstetrisk ultralydskanning udvikles og afprøves et instrument til at vurdere færdigheder indenfor ultralydskanning, samt en vurdering af effekten af at anvende ultralydsimulatorer ved oplæring i ultralydskanning.

ID: 6280