Institutleder på Institut for Klinisk Medicin forlænget
Jesper Hastrup Svendsen har været institutleder på Institut for Klinisk Medicin siden 2017. Den 1. maj 2023 blev han forlænget i yderligere tre år. Læs om, hvad han er mest stolt af, og hvad han vil arbejde videre med.
Tre ting, som du er mest stolt af i din tid som institutleder på IKM?
1) Jeg er meget stolt af vores organisationsstruktur, som er skabt fra bunden, da IKM blev etableret
IKM er en kompleks størrelse. Vi har videnskabeligt personale, som også er aktive klinikere med hospitalsansættelser i Region H og Region Sjælland. Det gør det til en løbende opgave at binde instituttet sammen organisatorisk. Her er jeg meget stolt af vores matrixstruktur. Med den, er de ansatte forbundet både via deres medicinske specialer (de såkaldte fagsøjler) og deres hospitalsgeografier.
2) Jeg er stolt af den nye medicinuddannelse i Region Sjælland…
…hvor vi har været en vigtig aktør i selve udformningen af uddannelsen, og det er vores ansatte, som kommer til at stå for den kliniske undervisning.
Den nye medicinuddannelse demonstrerer også det velfungerende samarbejde mellem KU-SUND og de to regioner, som sammen udgør Københavns Universitetshospital. Noget, jeg er meget stolt af.
3) Jeg er stolt af IKM-ambassadørerne…
…som alle er kliniske lektorer og aktive klinikere med forståelse for de særlige forhold, der gør sig gældende hos deres IKM-kolleger.
Ambassadørerne er med til at sikre, at instituttets strategiske målsætninger bliver omsat til handling. De hjælper deres kolleger med kvalificeret vejledning inden for forskellige områder. Man kan f.eks. søge hjælp hos Absalon-ambassadører, kliniske ambassadører, innovationsambassadører, digitaliseringsambassadører og internationaliseringsambassadører. Det, synes jeg, er et rigtig godt initiativ, hvor vi kan lære af hinandens erfaringer.
Vi er mange, der er begejstrede for, at Jesper fortsætter som institutleder. Med ham ved roret har IKM udviklet sig meget og opnået flotte resultater. Jesper er dybt engageret og vidende om klinisk forskning og uddannelse, og han bidrager i høj grad til brobygningen imellem klinikere og basalforskere på vores fakultet. Jeg er sikker på, at IKMs medarbejdere er i trygge hænder med Jesper som leder de næste tre år.
Hvilke Tre ting er vigtigst at arbejde videre med?
1) Stillingsstrukturen for kliniske stillinger
Vi arbejder aktivt for at muliggøre stillingen som klinisk lektor for ikke-læger og for at skabe en klinisk adjunktstilling til unge læger. Der er et behov for disse to typer stillinger for at sikre dygtige kliniske forskere en universitær tilknytning og akademisk forankring.
2) At sikre tydelige universitære karriereveje for forskningsaktive klinikere
Det skal fortsat være attraktivt for klinikere at være tilknyttet universitetet, og vi skal fortsætte vores indsats for at styrke samhørighed mellem klinik og KU og den enkelte ansattes work/life balance.
3) Vi skal fastholde fokus på at fjerne overflødige arbejdsgange i vores processer
Der er mange tidsbegrænsede ansættelser på IKM, hvilket betyder meget arbejde med stillingsopslag og bedømmelsesprocesser. Herudover arbejder IKM i krydsfeltet mellem KU, Region H og Region Sjælland, hvilket til tider skaber komplekse procedurer og processer. Alt dette har vi løbende fokus på – for arbejdsgangene skal simplificeres, og det skal gøres så enkelt som muligt for alle parter. Det fokus skal vi fortsat have med os.
Emner
Kontakt
Cathrine Sixhøj Crone
Kommunikationskonsulent
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Københavns Universitet