Om instituttet

Institut for Klinisk Medicin (IKM) bidrager med undervisning, forskning og vidensformidling indenfor det kliniske område.

Instituttet varetager præ- og postgraduat uddannelse af især lægevidenskabelige kandidater i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Medarbejdere

I runde tal består instituttet af en akademisk stab på 260 kliniske professorer, 650 kliniske lektorer og 65 kliniske forskningslektorer samt 800 ph.d.-studerende med primære ansættelser på hospitaler og sygehuse i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Set alene på antallet af ansatte er IKM Københavns Universitets største institut. 

Instituttets administrative medarbejdere er som de eneste placeret på Panum. Alle øvrige ansatte er placeret på hospitaler, sygehuse eller andre sundhedsfaglige enheder i Region Hovedstaden eller Region Sjælland, hvilket skaber et særligt tæt samarbejde mellem IKM og de to regioner. 

Københavns Universitetshospital

IKM indgår i Københavns Universitetshospital, der er den organisatoriske ramme om samarbejdet mellem Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Læs mere på Københavns Universitetshospitals hjemmeside.